Finn mer informasjon om våre hundekurs ved å klikke på ikonene nedenfor og scroll nedover 🙂

Hundekurs på Sørlandet

-Kurs, konsultasjon og foredrag

Knøttekurs

-For de aller minste valpene, 2-5 mnd

Vi lærer å forstå valpen, lese signaler og kroppsspråk, og legger oss til gode vaner fra valpen flytter inn.

Enkle øvelser tilpasset valpen, og i valpens tempo. Vi kaller det Knøttekurs for vi forventer svært lite av de aller minste, dette kurset er i hovedsak for deg som tobent voksenleder. Du viser og tilrettelegger, og valpen følger dine instruksjoner. Vi jobber med øvelser som gjør hverdagen med valpen enklere, og skal se på belønningsteknikkene som motiverer akkurat din valp.
Du lærer også å gjøre deg nytte av valpens eget initiativ, noe som gir valpen den nødvendige selvtilliten og tryggheten den trenger. God kontakt og samarbeid starter fra vi får et nytt familiemedlem i hus!
Hovedfokus er å hjelpe deg å forstå valpen, og samtidig sørge for at kommunikasjonen dere imellom blir så god som mulig.
Vi går igjennom ulike innlæringsmetoder og kontaktøvelser, og praktiske ting som å kunne legge seg, komme på innkalling og starten på båndtrening og meldetrening.
Det vil også bli miljøtrening, mentaltrening, lek som lærer valpen å bli vennlig og hyggelig mot andre hunder, avspenning sammen med deg og møte med trygge voksne hunder.

Treningen foregår i oppvarmede, trivelige innendørs lokaler på ettermiddagstid 🙂

Valpene får god mulighet til å sosialiseres med hverandre, og du skal observere og lære deg å lese hundespråk!

Instruktør: Atferdsterapeut og hundetrener Tonje Hennig

 • 1 teorikveld og 5 praktiske kurskvelder
 • Små grupper, kun 6-8 firbente
 • Familiemedlemmer velkommen 🙂
  – Pga coronarestriksjoner er det pr i dag kun 2 stk tobente pr valp denne perioden!
 • Bergemoveien 9, Grimstad
 • Tirsdag 16 mars 2021 – FULLT!
 • Onsdag 5 mai 2021 – Ledige plasser!
 • Pris: 2.100,-For mer informasjon eller spørsmål send mail til kurs@hundelykke.no


Kurs Hundelykkemetoden

-For deg som er ny kursgjest hos oss!

Velkommen til Hundelykke Atferdssenter!

Dette kurset er for deg som ikke har gått kurs hos oss tidligere, så du kan få en innføring i våre metoder.
Har du fått valp, er det Knøttekurs som er riktig kurs for deg først 🙂

Hva er Hundelykke og Hundelykkemetoden?

Hundelykke er en filosofi, og målet er trygge, selvsikre, lydhøre og sosiale hunder.
Fokus er kontakt og samarbeid, hvordan vår pust og vår ro påvirker hundene, og hvor viktig det er med forutsigbarhet og tydelige signaler for både deg og hunden din.

Kurset tar for seg hverdagsnyttige øvelser som gir hunden din medbestemmelse, og deg god kontroll – på en og samme tid. Vi vil trene passeringstrening, mønsterlek, håndtering og mentaltrening.
Hundene skal lære å jobbe sammen uten å la seg forstyrre, og du skal bli skikkelig god til å forstå hundespråk og lese både egen og andre hunder.

Siden dette kurset er for alle hunder over 6 mnd, og kurset du må ta før du kan ta andre kurs hos oss (unntak er så klart Knøttekurs!), vil det bli tatt ekstra hensyn til både rase, alder og individ.

Våre metoder ruster hunden din for det beste livet sammen med deg!

Treningen foregår i oppvarmede, trivelige innendørs lokaler på ettermiddagstid 🙂

Instruktør: Atferdsterapeut og hundetrener Tonje Hennig

 • 1 teorikveld og 5 praktiske kurskvelder
 • Små grupper, kun 6 firbente
 • Familiemedlemmer velkommen 🙂
  – Pga coronarestriksjoner er det pr i dag kun 2 stk tobente pr valp denne perioden!
 • Bergemoveien 9, Grimstad
 • Mandag 15 mars 2021 – Fullt! 
 • Mandag 3 mai 2021 – Fullt!
 • Onsdag 18 august 2021 – Ledige plasser!
 • Pris: 2.100,-

  For mer informasjon eller spørsmål send mail til kurs@hundelykke.no
  Er det fullt? Ta kontakt, så finner vi et tilsvarende alternativ for deg 🙂


Pubertetskurs

-For unghundene, fra 6 mnd

Vi tar for oss øvelser som gjør det lettere for hund og eier å forstå hverandre, og samarbeide i det daglige.

Det blir tett individuell oppfølging, og god tid etter hver kurskveld til samtale og svar på spørsmål. Passeringstrening, rotrening, båndtrening, innkalling, håndtering, kontaktøvelser, sosialisering og søksøvelser mm vil bli gjennomgått på disse kveldene.
Vi vil jobbe mye med mental trening for å gi hundene noe interessant, konstruktivt og berikende å bruke unghund-energien sin på. Det vil bli jobbet trinn for trinn med meldetrening (hunden lærer å melde inn til eier på tur når den ser andre hunder, folk eller dyr), gå unna-instruks og kontakt i bånd. Ulike belønningsformer og treningsmetoder vil bli gjennomgått, så du finner akkurat det som passer best for deg og din hund. Alle metodene er positive og basert på moderne hundetrening.
Vi skal sammen geleide den hormonelle unghunden gjennom en forvirrende tid, og ruste både hunden og deg så dere takler utfordringene sammen som en familie. Også skal vi ha det gøy!

Vi holder kontinuerlige kurs gjennom året, og med tette kursstarter er det mange pur unge pelsbarn som begynner på Pubertetskurs direkte etter Knøttekurset. Vi har derfor valgt å dele Pubertetskurset i del 1 og del 2, disse vil gå etter hverandre for de som ønsker å ha et positivt kurstilbud med belønningsbaserte, oppdaterte metoder gjennom hele hundens unghundtid. Del 3 er for deg som ønsker å avansere og bli god til å trene med båndet i bakken og mest mulig fri.

Pubertetskurs, del 1, vil være for de yngste; fra ca 6 mnd (etter Knøttekurs) og dere som ikke har gått kurs hos oss tidligere. Vi jobber trinn for trinn med øvelser som er nyttige og viktige i hverdagen, og fokuserer på samarbeid og forståelse. Ved rene unge grupper kan det være mulig med kontrollert lek.

Pubertetskurs, del 2, vil være for de litt eldre unge; fra ca 12 mnd og for alle voksne hunder (etter Pubertetskurs, del 1). Det vil alltid lønne seg å ta dette kurset, når øvelsene sitter litt bedre, og mens unghunden er i sin mest kaotiske periode! Forutsigbarhet og kjente mønster fungerer da aller best.

Pubertetskurs, del 3, vil være for alle som ønsker å bli skikkelig gode på Hundelykkemetoden, passeringer og rotrening. Vi fortsetter bare å avansere så dere hele tiden få fremgang og mestring i treningen, og vi prøver her å jobbe med hunden mest mulig fri eller med båndet i bakken 🙂

Nye kunder hos oss trenger å ta kurset som heter Hundelykkemetoden før de tar Pubertetskurs!

Er du allerede Hundelykkelig og har gått Knøttekurs hos oss, har du mulighet til å ta kursene etter hverandre, og del 2 vil da bli lagt opp som en naturlig påbygging av del 1 så du får videreutviklet deg og øvelsene vil bli tilpasset deres nivå.

Det er både lærerikt og trygt å ha et kjent sted å lære mens hormonene raser som verst i kroppen!

Treningen foregår i trivelige, innendørs lokaler på ettermiddagstid 🙂

Instruktører: Atferdsterapeut og hundetrener Tonje Hennig,
Del 2 & 3 torsdager: Rallyinstruktør og hundetrener Mathilde Myre

 • 1 teorikveld og 5 praktiske kurskvelder
 • Små grupper, kun 6 firbente
 • Familiemedlemmer velkommen 🙂
  Pga coronarestriksjoner er det pr i dag kun 2 stk tobente pr hund denne perioden!
 • Bergemoveien 9, Grimstad
 • Del 1: Torsdag 8 april 2021 – FULLT!
 • Del 1: Tirsdag 11 mai 2021 – Ledige plasser!
 • Del 2: Mandag 15 mars 2021 – FULLT! 
 • Del 2&3: Mandag 10 mai 2021 – Ledige plasser!
 • Pris: 2.100,-For mer informasjon eller spørsmål send mail til kurs@hundelykke.no

Her kan du gå inn til onlinekursUng & Voksen Passeringskurs

-For alle som vil bli bedre på passering!

Dette er et perfekt kurs for deg som vil øke samspillet med hunden så dere kan passere folk og dyr uten problem, samtidig som du gir hunden din mestringsfølelse og selvtillit.

Etter mye etterspørsel kjører vi fra 2021 egne Passeringskurs for våre Hundelykkelige!

Å kunne gå med slakt bånd, passere folk og dyr uten lyd og med rolig fremtoning, er noe de aller fleste ønsker at hunden deres kan. Likevel er dette noe av det vanskeligste å lære hundene!
Det er rett og slett naturstridig å gå i bånd, vi tar fra hundene veldig mye språk og kontroll over egen kropp, vi går uhøflig rett mot andre hunder og signaliserer helt andre ting enn vi ønsker gjennom båndet og kroppsspråket vårt. Mange ganger er teknikkene vi har lært eller tror er effektive,  det stikk motsatte! Ufrivillig øker vi stresset i hunden vår, girer dem opp med tilsnakk og lærer dem at møtende hunder og folk er kjipe greier.

Dette kurset er en videreføring av vårt Pubertetskurs, og Hundelykkemetoden skal ligge i kunnskapsbanken deres før dere tar dette kurset.
Hovedfokus vil bli på det individuelle teamets behov, så du og hunden din får den treningen og oppfølgingen dere trenger akkurat der dere er når det kommer til passeringsutfordringer.
Vi kommer til å jobbe utendørs, både i bymiljø og steder med mindre forstyrrelser, og mange vil nok ha glede av å ta dette kurset flere ganger for å videreutvikle ferdighetene og talentene sine med nye kurskompiser!

Vi vil jobbe med Hundelykkemetodens meldetreningsprogram, pust og flow, Control Unleashed mønsterleker for å skape ro, samarbeid og fokus i treningen, og innslag av BAT (Behavior Adjustment Training) når dette er hensiktsmessig.

Målet er trygge, lykkelige hunder som kan passere alt og alle med slakt bånd!

Kurset er en påbygging av Pubertetskursene våre, og er du ny gjest hos oss, må du ta kurset Hundelykkemetoden først så du er kjent med vår treningsfilosofi før du avanserer videre på dette kurset!

Instruktør: Hundetrener og Rallylydighetsinstruktør Mathilde Myre

 • 1 teorikveld og 5 praktiske kurskvelder
 • Små grupper, kun 4-6 firbente
 • Kristiansand sentrum
 • Torsdag 8 april 2021 – Få ledige plasser!
 • Flere datoer kommer snart 🙂
 • Pris: 2.100,-For mer informasjon eller spørsmål send mail til kurs@hundelykke.no


Rallylydighetskurs

-Helgekurs, klasse 1 og 2. NYHET! Nå også klasse 3

Vi har rallylydighetskurs for nybegynner (klasse 1), klasse 2 og klasse 3 kurs!

Rallylydighet er sporten hvor lydighet, agility og store doser samarbeidsglede mixes sammen, og baseres kun på positive metoder. Her skal hund og fører ha det utelukkende gøy. Klasse 1 kurset er for alle raser og aldre, men det anbefales å ha en del grunnleggende lydighet inne, som plass, kontakt, sitt/dekk og bli, og lineføring. For å gå klasse 2, må man ha tatt et nybegynnerkurs, og for å gå klasse 3 bør man ha god kontroll på klasse 1 og 2.

Rallylydighet er en offisielt godkjent konkurransesport, men kan så klart også kun brukes som en morsom aktivitet mellom hund og eier. Sammen med hunden din går du rundt i en bane bestående av ulike stasjoner med skilt, hvor hver stasjon utgjør en øvelse dere skal gjennomføre. Banene er forskjellige hver gang, da det er opp til dommer å avgjøre hvordan banen skal se ut, utfra hvilke øvelser som inngår i de ulike klassene. I klasse 1 bruker man line på hunden.
Treningen foregår i trivelige innendørs lokaler 🙂

Alle kursene tilpasses hver enkelt ekvipasje.

Instruktør: Mathilde Myre
Godkjent NKK trinn 1 instruktør, og godkjent offisiell rallylydighetsinstruktør. Har også 1 årig hundetrenerskole ved Hundelykke Atferdssenter med fordypning i atferd og rasekunnskap.

Mathilde har selv Lyti, Jaktgolden, som har opprykk til elite i Rallylydighet, og konkurrerer i klasse 3 med Felia, sin Rhodesian ridgeback.

 • Helgekurs – Lørdag og søndag
 • Bergemoveien 9, Grimstad
 • Nybegynner/Klasse 1: 20 og 21 februar 2021 – FULLT! 
 • Nybegynner/Klasse 1: 20 og 21 mars – Ledige plasser! 
 • Klasse 2: 6-7 februar 2021 – FULLT! 
 • Klasse 3: Send mail ved interesse! 
 • Pris: 1.950,-For mer informasjon eller spørsmål send mail til kurs@hundelykke.no


Sporkurs

-Lær hunden å finne folk og dyr

Kurs for deg som har en hund med god nese…
Det vil si: Alle!

Jeg har jobbet mye med egne hunder og ID spor, og dette er en kjempefin måte å trene fokus og konsentrasjon på. På dette kurset vil vi jobbe med luktdiskriminering på folk og dyr i enden av sporet. Å finne mennesker er kjempemorsomt, og det kan også være svært nyttig når naboens hund har stukket til skogs og satt seg fast et sted. Mine hunder har funnet barn som har kommet bort fra stien, og hunder som har surret seg inn i langliner og gjerder.

Dette er et nybegynnerkurs som passer både for dere som ikke har gått spor tidligere, og for dem som har jobbet med annen type sportrening. Det blir innføring i å følge en sporhund, treningsmetode og praktisk trening i skogen. Kurset går over to dager i en helg.
For dere som har tatt nybegynnerkurs hos oss, setter vi opp et viderekommen kurs som del 2 våren 2020. Her vil vi gå videre med teknikkene dere lærte på første kurset, og virkelig få sett hva hundenes neser kan få til!

Instruktør: Atferdsterapeut og Hundetrener Tonje Hennig

 • Helgekurs – Lørdag og søndag
 • Lørdag 24 og søndag 25 april 2021 – Nybegynner – Ledige plasser!
 • Høsten 2021 – Viderekommen (dato kommer)
  -Må ha gått ID spor kurs nybegynner hos oss først 🙂
 • Pris: 1.700,-For mer informasjon eller spørsmål send mail til kurs@hundelykke.no


Mentaltrening & Nesearbeid kurs

-For en rolig og selvsikker hund!

Mentaltrening og nesearbeid – Den beste måten å slite ut hunden din på!

Dette kurset passer for absolutt alle hunder; unge og gamle, store og små, selvsikre og usikre, ivrige og forsiktige, stressede og avslappede.
Det finnes knapt noe morsommere eller bedre for våre kjære firbente venner, enn å få bruke hodet og nesa si i søksarbeid. Forskning viser at å jobbe med nesa virker beroligende på hundene, det utløser endorfiner, gjør hunden lykkeligere og øker livskvaliteten. Nesearbeid kombinert med motorisk trening gir perfekt mentaltrening, som også er med på å roe ned stress, minske redsel og usikkerhet, booste selvtilliten og holde hjernen og kroppen frisk!

Vi er veldig glade for å kunne tilby egne kurs for denne typen trening, selv om dette er en helt naturlig del av alle våre kurs. I tillegg til vår flotte, innendørs hall, har vi tilgang til det vi kaller Treningshagen; et innegjerdet område med masse spennende bilvrak, pallestabler og spennende ting å utforske og bruke til duftdiskriminering og søk. Underlaget består både av gress, grus og asfalt, så alle vanskelighetsgrader er tilgjengelig for nesearbeidsdelen.
Vi vil jobbe både med en hund av gangen og flere, tilpasset den enkelte hund så alle får maks utbytte av kurset og treningen. Dere vil få nyttige tips og veiledning som gjør at dere kan jobbe videre med dette selv etter kurset.

Du vil få en mer samarbeidsvillig og lykkelig hund!

Instruktører: Atferdsterapeut & Hundetrener Tonje Hennig og Hundetrener & Rallyinstruktør Mathilde Myre

 • Helgekurs – 1 dag
 • Bergemoveien 9, Grimstad
 • Datoer kommer snart!
 • Pris: 950,-
  For mer informasjon eller spørsmål send mail til kurs@hundelykke.no


Pop up kurs

-Temakurs som bare plutselig dukker opp!

Norges første Pop up Hundekurskonsept!

I januar 2019 hoppet vi på Pop up bølgen og tok denne inn i hundekursverden. Tonje Hennig startet samtidig å holde livesendinger på Facebook annenhver onsdag kl 12.00 hvor hun deler sine Hundelykkelige refleksjoner om hund og trening og ellers hunderelaterte temaer. På disse livesendingene blir Pop up kursene annonsert, de som følger med live får førsterett til å melde seg på, og rett etter sendingen vil kursene legges ut på nettsidens påmeldingsside. Treningen foregår i trivelige, innendørs lokaler 🙂

Temaer som vil bli satt opp som Pop up kurs er eksempelvis:

 • Hundemassasje til hjemmebruk
 • Håndteringstrening (kloklipp, pelsstell, tannpuss uten tvang og stress)
 • Innkallingstrening
 • Innføring i positive lydighetsøvelser
 • Belønningsbasert utstillingstrening
 • Shaping for nybegynnere
 • Apport innlært positivtKursene vil variere i antall ganger og hvor mange timer, dette blir annonsert sammen med dag og klokkeslett her!Hold deg oppdatert og titt innom jevnlig, eller følg live sendingene fast 🙂

  Instruktører: Hundetrener og atferdsterapeut Tonje Hennig
  Hundetrener og Rallyinstruktør Mathilde Myre

 • Pris vil variere med kursets tema og lengde
 • Få plasser og kort påmeldingsfrist!-Vi kan avsløre at  2021 vil det bli flere Pop up kurs, så følg med 🙂


  For mer informasjon eller spørsmål send mail til kurs@hundelykke.no